Invisalign-logo

Invisalign sopii useimpiin oikomishoidon tapauksiin. Hoidossa pyritään hyvään purentaan ja aina oiotaan molemmat leuat. Ensi käynnillä on mielellään mukana koko leuan röntgen (OPTG) ja arvioidaan soveltuuko Invisalign menetelmä. Ensi käynnillä myös tehdään alustava hoitosuunnitelma ja kustannusarvio.

 itero_skannaus

I-Tero 3D kuvantamisen avulla tehdään tietokoneella tarkempi suunnitelma ja voidaan valmistaa sarja 2 viikon välein vaihdettavia oikomiskalvoja, joilla oikominen tapahtuu. 3D kuvauksen etuja on tarkempi jäljennös, kuin perinteisellä tarkkuusjäljennöksellä. Käynnit vastaanotolla ovat tavallisesti 1-2kk välein.

 oikomiskalvo

Oikominen kestää tavallisesti 6-24kk. Hoidon kuluessa joskus tarvitaan uusinta 3D kuvantaminen ja viimeistelyalignerit. Invisalign oikomiskalvot otetaan pois puhdistuksen tai ruokailun ajaksi, jolloin oikominen ei vaikeuta puhdistusta tai rajoita mitä saa syödä. Oikomiskalvot ovat ohutta muovia eivätkä juuri hankaa.

Kustannukset ovat hieman suuremmat kuin perinteisillä kiinnikkeillä, mutta hoito on kuitenkin edullisempi kuin vastaava oikominen linguaalikiinnikeillä.

sarja

 

Suomalaisilla on usein ylipurentaa, jolloin alaleuka on takana yläleukaan nähden.

Hoitona kasvuikäisillä tavallisesti käytetään ns. niskaveto-oiontaa, kiinteiden rautojen kanssa käytettäviä kuminauhoja tai kahden ylähampaan poistoa, jolla pyritään siirtämään yläleuan hampaita taakse. Näiden sijaan voidaan käyttää tehokkaampaa ja miellyttävämpää Twin-Block –kojetta, jolla samanaikaisesti korjataan purentaa ja vahvistetaan alaleuan kasvua, jolloin alaleuka siirtyy hieman eteenpäin.

KUVA1 KUVA2

Jos alaleuka on takana ( alipurenta ), voida alaleuan kasvua tukea kasvuikäisellä lisäämällä kalvoon mandibular advancement siivekkeet. Siivekkeet tukevat alaleuan siirtymistä/kasvua eteenpäin. Samalla korjataan ahtautta, hoitoaika on tavallisesti 1,5 – 2,5v

https://www.youtube.comHYPERLINK "https://www.youtube.com/watch?v=jNKWE3Jrz8A"/HYPERLINK "https://www.youtube.com/watch?v=jNKWE3Jrz8A"watch?v=jNKWE3Jrz8A

Lisätietoa Invisalignista löytyy Usein kysytyt kysymykset sivultamme.